Arbo en andere regeltjes

Inmiddels zijn er ook al heel wat gesprekken gevoerd met de Arbo arts en arbeidsdeskundige. Waarbij de laatste keer met de arbeidsdeskundige was i.v.m arbeidsdeskundig onderzoek. Daar kwam naar voren dat zowel hij als zijn collega de arboarts vonden dat ik afgekeurd moest worden gezien de beperkingen die ik heb.

BAM! Dat was een knal in mijn gezicht….. ergens houd je er rekening mee en weet je stiekem dat dit ter sprake gaat komen, maar om het dan zo zwart wit te horen (en later te lezen) doet je echt wel wat. Mijn directrice vroeg of ik het er mee eens was dat we dit traject (wia traject) in gaan zetten….tja wat moet je daar op antwoorden. Nee natuurlijk niet! Ik wil gewoon werken! ik heb nog zoveel dromen en dingen wat ik wil doen en dat word met nu ineens afgepakt. Maar ja verstandelijk weet je ook wel dat het op deze manier niet gaat. Ik weet ’s ochtends niet of ik de middag nog kan werken….lig ’s nachts wakker van de vraag; kan ik morgen wel werken

Al met al een heel gevecht in mijn hoofd. Enerzijds wil ik nog zoveel, anderzijds is wat ik allemaal nog wil niet reëel. Ook niet naar mijn gezin. Want als ik koste wat het kost op de oude voet wil doorgaan, lijdt mijn gezin daar ook onder. Omdat ik simpelweg niks meer kan als ik thuis kom.

Nu zit ik dus te wachten op een oproep van het UVW. Nog niet voor de wia aanvraag, maar voor een deskundig oordeel. Wat er op neer komt dat het UWV gaat kijken of het terecht is dat de arbo niet achter mijn vodden aanzit om te gaan re-integreren. Wanneer het UWV denkt dat er nog wel mogelijkheden zijn, zal ik dus MOETEN starten met re-integratie.

Ondertussen ben ik thuis een weg aan het zoeken tussen inspanning en ontspanning. Wat voor mij kort door de bocht betekend een weg zoeken tussen wakker zijn en slapen. Want wat voor mij geld als ontspanning betekend tegelijkertijd ook inspanning. Gelukkig merk ik wel een verbetering sinds ik met de nieuwe medicatie ben begonnen. De scherpe kantjes worden er een beetje vanaf gehaald over het algemeen en ik kan het wat langer volhouden tot een volgende rust / slaap pauze. Nou lijkt dat voor de meeste mensen niet zo heel bijzonder, maar voor mij is dit al een enorme stap.

Een gedachte over “Arbo en andere regeltjes

  1. Confronterend en vooral ‘makkelijk’ langs de zijlijn.. maar ik hoop oprecht dat je wordt afgekeurd.. zo niet leuk, maar daardoor hopelijk even geen getrek aan je gat.. 🙏. Op adem komen zonder dat je (oprechte) werkgever en/UWV oid je (terecht) achterna zit. Hopelijk weer een beetje meer rust en daardoor ook weer een beetje meer energie 🤞.
    Liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s