Wat nu weer?

De afgelopen 2 weken zijn niet mijn beste weken. En al snel kom je dan op de vraag: wat is er aan de hand / wat speelt er waardoor mijn evenwichtsorganen weer dwars gaan liggen? En soms kom je daar achter voordat het allemaal erger wordt. Vaak kom je er niet achter of pas achteraf achter wat er speelde. En dat kunnen de knulligste dingen zijn……je bril die niet goed zit, constant wisselen van weer, vermoeidheid, teveel lawaai, teveel of te weinig licht, teveel of te weinig bewegen, hormonen, verkoudheid, griepje, stress en ga zo maar door. Mensen vinden het vaak zo apart dat dingen rondom mijn ogen zoveel triggeren, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Mijn ogen nemen zoveel over van mijn evenwichtsorganen…..

Zo heb ik vorig jaar een nieuwe bril gekregen (of eigenlijk 4…….) de eerste 2 waren bij een opticien hier in de buurt. Prima opticien! Alleen niet met mijn hoofd….. Toen op advies van de arbeidsdeskundige naar een optometrist in Heemskerk gegaan. Daar zijn mijn ogen binnenstebuiten gekeerd en kreeg ik een prisma bril….daar moet je wel even aan wennen kan ik je zeggen. Maar dat lukte! Toen door voor de zonnebril….en daar kon ik maar niet aan wennen. Zo apart. Dezelfde sterkte, zelfde prisma alleen zonnebril. Komt het dan door de donkere glazen mevrouw? Nee want met zon (minder charmante) overzet bril heb ik nergens last van… Na lang zoeken kwamen we erachter dat de bolling van het montuur anders was dan mijn ‘gewone’ alledaagse bril. Met veel rechtbuigen kan ik hem nu op, maar eerlijk is eerlijk…..het liefst zet ik die on-charmante overzetbril op want daar heb ik het minst last van. Dus als er een nieuwe bril moet komen, komen er 2 dezelfde brillen alleen 1 met gewoon glas en 1 word een zonnebril….

Ook loop ik ’s avonds niet makkelijk alleen in het donker rond, omdat ik dan geen goed focuspunt heb om de boel recht te houden. Mijn ogen zorgen er dus simpelweg voor dat mijn beeld op goede dagen recht blijft. Op slechte dagen helpt weinig en blijf ik het liefst liggen, maar ook weer niet te lang want dan worden die evenwichtsorganen weer lui en dat kan juist ook weer zorgen voor meer duizeligheid…… man man man wie die evenwichtsorganen heeft uitgevonden………

Al met al is balans vinden tussen inspanning en ontspanning enorm belangrijk!

Een gedachte over “Wat nu weer?

  1. Een dagelijks speurwerk.. iedere keer weer opzoek naar comfortabele
    en acceptabele grenzen.. om moe van te worden, maar je hebt geen keus als je streeft naar optimaal leven. Dapper dat je je er steeds weer voor inzet – het ten minste probeert.

    Liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s