Regelmaat, rust maar ook missen

De vakantie van ons zoontje zit er ook weer op (net als die van mijn vriend overigens) Dat betekend weer meer regelmaat in huis, maar ook weer meer rust voor mij. Want hoe fijn ik de vakantie ook vind, lekker samen met het gezin, het breekt met qua vermoeidheid echt wel op. Ik merk dan ook dat ik momenteel veel slaap, sneller geïrriteerd ben en uiteraard meer duizelig. Dan wordt me toch weer duidelijk dat ik die rust echt nodig heb.

Ook gaat ons zoontje naar de BSO. Ik merk dat veel mensen dat niet begrijpen omdat ik nu bij huis zit. Maar wanneer je eigenlijk gemiddeld 2x op een dag ongeveer 2 uur rust nodig hebt…..en een zoontje van bijna 5……is dat niet te doen als hij ’s middags thuis is (ze hebben een continue rooster waarbij ze 3 dagen om 14.15 uur uit zijn en 2x 12.15 uur) Hoe vervelend ik het ook vind die dagen dat hij op de BSO is, kan ik juist flink bijtrekken in energie. Mis ik hem dan? Uiteraard!! Het liefst heb ik hem gewoon lekker bij me! Dat wil iedere ouder, maar ik denk ook dat ik in verhouding een betere mama kan zijn op het moment dat ik die rust kan pakken. Dan ben ik begripvoller, heb ik een langere adem, kan ik een aan tafel spelletje met hem doen, knutselen, met LEGO bouwen of gewoon even lekker op de bank samen een filmpje kijken. En gelukkig vind hij het enorm leuk op de BSO en kan hij daar met vriendjes lekker spelen, rennen, klimmen….kortom flink z’n energie kwijt!

Al met al denk ik dat het ritme wat er nu is, het beste ritme is voor ons allemaal…. en mensen die het niet begrijpen….wellicht goed om een dagje in mijn schoenen te komen staan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s