Beslissing van een ander

De vorige keer schreef ik er al kort over…Ik vind het lastig dat een ander beslist of ik ziek genoeg ben….. En daarmee wil ik echt niet zeggen dat ik de hele instantie UWV verkeerd vind hoor! Zeker niet! Het is goed dat er gecontroleerd word of iemand daadwerkelijk ziek is. De manier waarop ze dat doen vind ik dan wel weer een beetje omslachtig. Ik heb dit inmiddels 2 keer meegemaakt; 1 keer met mijn moeder en nu dus met mezelf. En beide keren hebben ze een compleet dossier gekregen van artsen, therapeuten, arbomensen, nog meer artsen, nog meer therapeuten…..Herhaaldelijk benoemd dat eigenlijk geen optie meer is…..maar nog….Je wordt opgeroepen om op spreekuur te komen (Logisch! ze willen je zien, met je praten) Daar aangekomen vragen ze; wat is er met je aan de hand (dat complete honderden blaadjes tellende dossier voor zich hebben liggen)…….??? Serieus? Kunnen we niet meteen beginnen met de dingen die belemmeringen verookzaken, wat je hebt gedaan en of dat uberhaupt iets heeft opgeleverd….ik weet niet hoor maar die vraag stond met zo tegene

Nou ja goed, ik heb mijn verhaal gedaan aan deze (vriendelijke!!!) man en hij begreep onze situatie. Hij had duidelijk verstand van de verschillende medicatie die ik slik en vroeg naar bepaalde bijwerkingen. Ik had veel gehoord over het uwv (en ook zelf meegemaakt) maar deze man was ECHT. Probeerde zich voor te stellen hoe het voor mij moest zijn maar ook voor mijn gezin.

Ik ging dan ook met een prettig gevoel weg. Ongeacht wat de uitslag zou zijn. Puur en alleen doordat deze man MIJ zag en niet nummertje zoveel die denkt dat ze niet kan werken. Nee hij zag dat ik eigenlijk gewoon wil werken, maar dat ik terug gefloten word door mijn eigen lichaam.

Uiteindelijk kreeg ik een week later een brief van het UWV met de uitslag dat ik volledig afgekeurd word. Enerzijds fijn, want op deze manier kon het ook niet. Anderzijds verdrietig, want het voelt alsof je er niet meer toe doet in de maatschappij…..

In de kerstvakantie kwam dat gevoel heel hard binnen…..want serieus ik denk dat ik de wereld nog wel wat te bieden hebben…spiritueel en creatief gezien. Maar hoe dan? Die zoektocht gaan we maar eens starten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s